Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fixa reklamfritt i snigellådan

Om du är en av alla som snubblar på drivorna av reklam när du kommer innanför dörren, så är det kanske dags att styra upp det. Det finns nämligen några enkla knep för att bli av med reklamen.

De stora mängder reklam som landar i postlådan och brevinkastet varje dag kan vålla irritation för den som inte är så pigg på att haka på konsumenthysterin. Dessutom kan det spara på miljön att avstå från massutskicken.

Många gånger kan reklamen som inte är adresserad vara störst till antalet. Som de flesta kanske redan känner till är den enklaste metoden för att sätta stopp på den sortens reklam att sätta upp en skylt med texten ”Ingen reklam tack”.

”Ingen gratistidning tack”

Nytt för i år är att du kan sätta stopp för gratistidningarna. Sedan april delar nämligen inte posten ut gratistidningar i brevlådor som har en skylt där det står ”Nej tack till gratistidningar”, eller ”Inga gratistidningar, tack”. Det går dock inte att skriva att en viss gratistidning önskas, medan en annan inte gör det. Om du gör det kommer du att få alla gratistidningar ändå.

För att slippa både gratistidningar och direktreklam sätter du helt enkelt upp en skylt med texten ”Reklam och gratistidningar, nej tack”, eller ”Nej tack till reklam och gratistidningar” ”, skriver konsumentverket på sin hemsida.

Spärra adressen

Reklamen som är adresserad till just dig kan du också bli av med på ett ganska enkelt sätt. För att bli av med den här typen av reklam kan du spärra din adress. Genom att registrera sig på Nix adressat sätter du stopp för den allra mesta reklamen av den här typen.

För att registrera dig ringer till SWEDMAS på telefonnummer 020-55 70 00. Du kan dock endast ringa från en fast telefon. Där knappar du in ditt personnummer så skickas en blankett hem till dig där du anmäler att du inte vill ha reklam skickad till dig.

Du kan även vända dig direkt till företagen som skickar ut reklamen och be dem sluta med det.