Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fixstjärnan öppnar för Per-Ols

Han gjorde 46 poäng på elva matcher i division 2 under säsongen. Nu kan Per-Ols inom kort göra klart med fixstjärnan Fredrik Åhlberg.

Per-Ols IBF:s herrar kan förhoppningsvis ro i hamn ett riktigt hett namn till nästa säsong. Under måndagskvällen var nämligen fixstjärnan Fredrik Åhlberg och tränade med laget. Och han stänger inga dörrar.

– Jag står i valet och kvalet om jag vill satsa vidare eller spela i en klubb i en lägre division (läs Per-Ols). Jag testar och kollar läget här nu. Jag ska höra mig runt så får vi se vad som händer, säger Åhlberg som senast spelade i IFK Arboga IBK.

I Arboga gjorde han otroliga 46 poäng på elva matcher den gångna säsongen, sedan han kom hem från proffslivet i Schweiz där han representerade laget UHC Wasa.

Per-Ols tränare Per Johansson bevittnade Åhlbergs spektakulära zorro-finter i Fagerstahallen. Och det är precis så Johansson beskriver honom: spektakulär.

– Det skulle betyda jättemycket om han kom till oss. Han har rutin och sticker ut. Han är en spektakulär spelare som alltid producerar, säger Johansson.

Hur stora är era chanser att verkligen värva honom?– Det är ett ömsesidigt intresse, annars skulle han inte vara här och spela.

Förutom Åhlberg fanns flera andra potentiella nyförvärv på plats. Däribland den unge målvakten Hannes Granberg från IBK Hallsta, som stod åtta matcher med division 2-laget under säsongen. En ny målvakt är i fokus för Per-Ols, eftersom Henri Veteläinen har lämnat laget och flyttat till Örebro.

– Han var även med Skälbys ungdomssatsning när de tog SM-guld, säger Per Johansson om Granberg.

Övriga spelare som var och provspelade var Dennis Eriksson (Surahammars IBF), Eddie Abrahamsson (Sala Silverstaden IBK), Albin Hoonk (Kais Mora) Andreas Wennmyr (Knäppmora AIK) och Edvin Esselin (IBF Hedemora).

Sedan tidigare har William Andersson (Skälby IBK), bröderna Tobias och Marcus Hjelm (MIK Västerås), Andreas Danielsson (Krylbo AIS) och David Eriksson (IBF Hedemora) besökt Per-Ols och tränat med laget.

– Ska vi satsa måste vi bredda med både spets och bredd, kommenterar Per Johansson.