Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fjolårets poängkung tappar i ligan

Förra säsongen öste Daniel Snickars in poäng för Per-Ols och vann den interna poängligan överlägset. Men i år har det gått tyngre för stjärnan – poängmässigt i alla fall.

55 poäng på 19 matcher blev Per-Ols IBF:s Daniel Snickars facit i fjol. Men i år har det blivit färre jubel från honom. På de 8 spelade matcherna hittills i division 2 har Snickars bara mäktat med 3 mål och 11 assister. I och med det ligger han bara på 21:a plats i poängligan. Förra säsongen kom han till slut 5:a.

– Det är marginalerna. Och så blev jag ju av med åtta poäng från matchen mot Sala IBF (som drog sig ur serien senare, reds anm). Men visst, jag har gått tomt ett par matcher, säger Snickars.

Fjolårets poängkung öppnade Per-Ols målproduktion i säsongens första match när han gjorde 1–0 mot FC Europa efter bara knappt två minuter. Men sedan fick han vänta i nästan två månader på sitt nästa mål, som kom borta mot Västerås IBS. Det tredje kom mot Rönnby för knappt tre veckor sedan.

– Jag har inte haft studsen med mig. Sedan har jag dragits med en fotskada och inte kunnat träna lika mycket. Samtidigt håller jag med om att jag borde ha tryckt dit några fler.

Handlar det om att lagen i serien är bättre i år och tar dig hårdare?– Absolut inte, lagen är inte bättre. Jag tycker inte att jag har presterat sämre. Jag har gjort helt okej matcher, jag har bara inte fått dit bollen. I förra matchen gjorde jag fem assister, men borde absolut gjort något själv också, säger Snickars och fortsätter:

– Nästa match kanske det trillar in fem poäng, då är jag upp på de högre nivåerna igen.

Just nu är det tre spelare som delar förstaplatsen i den interna poängligan i Per-Ols. Förutom Daniel Snickars har även Magnus Bäckman och Eric Hult gjort 14 poäng. Bäckman är lagets främste målskytt med sina tio mål.

På lördag spelar Per-Ols sin sista match före julen, hemma mot FC Europa. Vid seger befäster Per-Ols tredjeplatsen i tabellen. Snickars poängterar att så länge hans femma fortsätter att producera och laget vinner är det okej för honom att inte göra så mycket poäng. Men trots det vill han skriva in sig i protokollet på lördag och siktar självklart på en hemmaseger.

– Då gör jag två mål och två assister, säger Snickars.