Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fläckfritt försvar fixade Per-Ols vinst

Försvaret klaffade perfekt och Rebecka Lindberg höll nollan. Per-Ols tog en otroligt skön seger med 2–0 borta mot Sala Silverstaden IBK.
– Alla jobbade kopiöst, säger Pasi Leinonen.

Det blev som vanligt en hård match när Per-Ols åkte till Sala för ett hett möte med Sala Silverstaden. Redan efter drygt fyra minuter fick en Silverstadenspelare en femminutersutvisning för hårt spel. Men Per-Ols å andra sidan höll sig lugnare och förde spelet i den första perioden. Bollen dansade på mållinjen några gånger, men en grym målvakt i Silverstaden höll tätt.

– Hon storspelade i första perioden. Bollen ville inte gå in, säger Per-Ols tränare Pasi Leinonen.

Hemmalaget hade dock inte vidare många chanser att spräcka Rebecka Lindbergs nolla heller. Per-Ols försvar styrde ut sina motståndare och tvingade dem till skott långt utifrån målområdet.

– Vi har jobbat hela hösten med just försvarsspelet för att få kuggarna att falla i varandra. Nu äntligen fick vi de bitarna att klicka, säger Leinonen.

Evelina Molnar satte 1–0 på ett rappt skott sent i den andra perioden och med tio minuter kvar av matchen punkterade Malin Hellblad tillställningen med sitt 2–0-mål. En otroligt skön seger – i dubbel bemärkelse.

– Det var viktigt, inte bara poängmässigt utan framför allt moralmässigt. Det var hjärta och smärta hela vägen.