Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler chefer behövs

Norberg. Svar till O.S.A. (14 juni).

Självklart strävar Norbergs kommun efter att lägga så mycket resurser som möjligt på verksamhet och så lite som möjligt på administration. För att hålla en hög kvalitet på den service som ges är det dock helt nödvändigt med en stödjande organisation som ansvarar för administration och styrning. De chefstjänster kommunen har finns till för att säkerställa att de beslut politikerna fattar genomförs, att verksamheterna följer alla lagar, riktlinjer och ställda krav och att personalen får det stöd och den kompetensutveckling de behöver.

För Norbergs fem förskolor finns en förskolechef som har ansvar för 55 medarbetare och cirka 240 barn. Att ha personalansvar för så många medarbetare är i mesta laget och vi kommer se över möjligheten till chefsstöd för förskolan.

För grundskolan finns en rektor samt en biträdande rektor. Tillsammans ansvarar de för cirka 90 medarbetare som bedriver skolverksamhet för cirka 535 elever plus 145 barn inom fritidsverksamheten och 130 inom musikskolan.

När grundskolan fick en ny organisation år 2012 drog vi in 0,25 förskolechef, 0,75 rektorstjänst samt 0,5 musikskolechef. Det betyder att Norbergs kommun i dag har mycket en slimmad utbildningsorganisation. Som ansvariga politiker är vår bedömning att kommunen snarare har för få än för många chefer inom förskola och grundskola.

ordförande i barn- och utbildningsutskottet

Åsa Eriksson (S)

ordförande i kommunstyrelsen

Ulf Olofsson (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel