Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler fakta behövs om satsning på äldreboende

Visst är det väl bra om politiker har bra underlag när beslut ska tas?

Annons

Om det gäller att bygga äldreboende för mångmiljonbelopp som ska stå kvar en lång tid, så bör det rimligen vara så att olika alternativ på både utformning och placering utreds, och att för- och nackdelar för de olika alternativen presenteras. (Att vi vill veta kostnaden innan beslut har vi redan påpekat för Marino Wallsten).

I fallet med ett nytt äldreboende har ett antal platser pekats ut som möjliga. Niclas Bergström (S) och Marino Wallsten (S) förespråkar nu att bygga i Uggelbo på platsen där det i dag finns en välskött fotbollsplan som ligger under utbildnings och fritidsförvaltningen. En plats där folk i Uggelbo utövar en rad andra spontanidrottsaktiviteter som skidåkning. Men som vanligt har dessa två politiker bråttom. Wallsten och Bergström har tydligen inte intresse av att ta fram information om vad boende i Uggelbo anser eller vad ansvariga för Kultur och fritid har att säga. Inför beslut vet vi inte för- och nackdelar med de olika alternativen.

Att förbereda långsiktiga beslut på ett så dåligt sätt börjar bli vardag i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige, men det är fortfarande inte okej. När vi ska ta beslut om byggnationer behöver vi ha ett bättre underlag, både vad gäller kostnader och olika placeringars för- och nackdelar. Att ha en öppen och lyssnande inställning vinner man på. Sen kan obekväma beslut behöva tas ändå, men, utan vilja att lyssna på medborgarna spelar det ingen roll hur mycket ni pratar om medborgardialog. Att säga vackra ord räcker inte. Det är ord och inte handling som räknas.

Trevlig vår!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons