Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler journalister på Fagersta-Posten: ”Ska bli ännu bättre lokalt”

31 journalisttjänster försvinner från Mittmedia när Bonnier möblerar om. På FP utökas istället redaktionen från fyra till sex tjänster. ”Jag har en tanke kring sporten och att göra den mer lokal”, säger Daniel Nordström, chefredaktör på FP.

Anmäl text- och faktafel

Enligt Bonniers förslag försvinner 31 av 530 journalisttjänster inom hela Mittmedia. Samtidigt förstärks Fagersta-Postens redaktion med ytterligare en reporter och en lokal nyhetschef på plats. FP:s chefredaktör Daniel Nordström har tagit hänsyn till önskemål från läsarna om mer lokalt innehåll.

– Jag har funderat länge på hur man ska formera styrkorna på de olika orterna. I Fagersta har vi en väldigt bra redaktion som jag känner att jag vill stärka ytterligare. Jag har en tanke kring sporten och att göra den mer lokal.

Med en lokal sportreporter?

– Exakt hur tror jag att jag avvaktar med att berätta. Det blir i alla fall en till reportertjänst i Fagersta och vad den gör får vi komma till senare. Tanken är att det ska bli ännu bättre lokalt.

I dagsläget delar två nyhetschefer på ansvaret för Fagersta-Posten, Sala Allehanda, Bärgslagsbladet/Arboga tidning och Nynäshamns Posten. Efter omorganisationen kommer Daniel Nordström fortsätta som chefredaktör och ansvarig utgivare för FP. Dessutom kommer tidningen att få en egen nyhetschef på plats i Fagersta.

Vi kan ta en större plats i det lokala samhället genom att ha en aktiv chef på plats

– Nu tycker jag att de chefer vi har idag gör ett fantastiskt jobb redan nu. Det jag vill och hoppas på är att ha ett tydligare lokalt ansikte även på nyhetschefsposten. Vi kan ta en större plats i det lokala samhället genom att ha en aktiv chef på plats.

Nu pågår centrala förhandlingar om de kommande förändringarna. Daniel Nordströms förhoppning är att upprustningen ska vara klar till i september.

Hur kommer läsarna att märka skillnaden?

– Alla som har en lokaltidning har den för att läsa lokala nyheter, det är ganska självklart. FP har fått mycket beröm av läsare på sista tiden, vilket är väldigt roligt. Men man vill ju göra läsarna ännu mer nöjda med mer lokalt material när det gäller både nyheter och sport. Det här känns bra. Jag känner mig väldigt nöjd.

Anders Edström som är ordförande för Journalistförbundets, sektion i Västmanland välkomnar den här delen av omorganiseringen.

– Det är en välkommen återsatsning på de tre lokala titlarna i Västmanland. Det är en återgång till hur det var tidigare med en lokal chef och fler reporterresurser. Jag tror att det är en bra satsning för den lokala journalistiken ute i länet. Sedan kan vi inte veta än hur det blir i Västerås eller helhetsmässigt. Det totala förslaget är inte presenterat än, säger Anders Edström.