Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler konkurser i Fagersta

Företagskonkurserna i Fagersta kommun ökade under perioden januari-augusti i år jämfört med motsvarande period förra året.

Under årets åtta första månader gick åtta företag i Fagersta i konkurs. Detta att jämföra med sex företagskonkurser motsvarande period 2011. Det innebär en uppgång med 33 procent, enligt färsk statistik från affärs- och kreditupplysningsföretaget UC.

I Norberg och Skinnskatteberg är läget oförändrat. I var och en av de båda kommunerna försattes tre företag i konkurs under perioden januari-augusti i år. Det är samma antal som motsvarande period 2011.

För hela landet är trenden att antalet konkurser ökar. Under augusti månad ökade företagskonkurserna i landet med 19 procent jämfört med motsvarande månad i fjol. Utvecklingen med fler konkurser har pågått under större delen av året.

- Just nu är många konjunkturrapporter inte särdeles positiva. Många företag minskar sina investeringar i det osäkra ekonomiska läget samtidigt som hushållen ökar sitt sparande i stället för att konsumera, säger Roland Sigbladh, marknadschef på UC.

Roland Sigbladh påpekar dock att det finns förutsättningar för en försiktig optimism då den svenska ekonomin haft en stark utveckling samtidigt som konsumenterna är resursstarka.