Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler resor till Egypten ställs in

Nu ställer charterbolagen in samtliga vinterresor till Egypten.
Tusentals resenärer berörs. I stället erbjuds destinationer som
Madeira, Gran Canaria och Marocko.

När UD nyligen avrådde från resor till Egypten ställde flera charterföretag in sina resor dit fram till oktober. Men nu förlänger Fritidsresor, Apollo och Ving uppehållet till januari 2014. Bland Apollos kunder berörs 17 000 resenärer av beslutet.

- Vi hoppas att läget i landet stabiliseras så att vi kan återuppta trafiken efter årsskiftet, men då med kraftigt reducerad kapacitet. Det som händer i Egypten är mycket tragiskt, ur många aspekter.  Den egyptiska ekonomin är beroende av turismen, säger Kajsa Moström, informationschef för Apollo.

Företagets resenärer dirigeras i första hand om till Kanarieöarna, man ökar med 12 000 platser dit, till främst Lanzarote, Teneriffa och Fuerteventura. Marocko lanseras också som ny destination. Landet kommer att bli bokningsbart inom kort, meddelar man i ett pressmeddelande. Även till Jordanien utökas antalet platser, liksom till Madeira.

Erbjuds rabatt

Fritidsresor ökar också antalet resor till Kanarieöarna, med 20 procent.

- Eftersom efterfrågan redan är hög inför hösten och vintern sätter vi in extraflyg till Kanarieöarna och Madeira. Självklart finns också platser i det övriga programmet, bland annat till Kap Verde och Thailand, säger Bassam el Mattar, Sverigechef på Fritidsresor.

Berörda resenärer erbjuds dessutom 500 kronor i rabatt på sin bokning, som plåster på såren. Ving ska nu också börja kontakta sina kunder.

-De får välja den destination de vill men jag tror att det kommer bli mest populärt med Kanarieöarna och Kap Verde, för det är ungefär en lika lång flygresa och fungerar med en veckas semester, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.