Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler resor till Sicilien

Populära Sicilien i Italien kan snart locka ännu fler svenskar.
Reseutbudet dit ökar - framförallt till regionens östra och
sydöstra kust.

Ett varmt klimat, utmärkt mat och ett dramatiskt, vackert landskap - det har länge lockat turister till Sicilien. Till 2014 kan det bli fler svenskar som får upp ögonen för den södra delen av Italien. Fritidsresor och Ving får då konkurrens av både Airtours och Solresor om resor dit. Airtours startar paketresor till Taormina och Giardino Naxos. Företaget förlänger dessutom säsongen både på våren och hösten, samt inför flyg på fredagar. Solresor börjar flyga till orterna Syrakusa och Ragus, på sydöstra Sicilien. Destinationerna längs den östra kusten hör, föga förvånande, till regionens lite mer turistiga platser.

Men det är inte för inte som de internationella gästerna fortsätter att strömma dit. Här är fem saker att inte missa i och runt Taormina:

+ Se den grekisk-romerska amfitetatern, från cirka 200 f.kr. Det är Taorminas största sevärdhet där man framförallt har en slående utsikt över Naxos stränder och över staden.

+Ta linbanan ned till Isola Bella för ett svalkande dopp i havet. Stenstranden är enligt många traktens vackraste. Vill man ha riktigt badliv är det bättre att åka till Giardini Naxos, där det finns en lång sandstrand.

+Shoppa. Strosa i Taorminas gränder och titta i de små butikerna. Längs huvudgatan Corso Umberto finns allt från den italienska sminkkedjan Kiki, med billig och bra make up, till modebutiker och vanligt krimskrams.

+Ta en tur till vulkanen Etna och åk linbana upp på toppen. Spektakulärt vackert landskap att vandra runt i.

+Res till de små bergsbyarna, till exempel Castelmola och Zafferana Etnea. Här kan man dricka traktens mandelvin, och prova de typiska bakelserna som är gjorda av mandel.