Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler svenskar till Norge

Intresset för vårt grannland Norge ökar. Förra året semestrade
nio procent fler svenskar där, jämfört med året innan. Fjordarna
lockar mest.

När svenskar tar sig till Norge är det ofta för vandringarna i landets fjordlandskap eller för båtturer på fjordar som Geirangerfjorden. Men många besöker också städerna, till exempel Bergen och Stavanger.

-Trenden är sedan en tid tillbaka att svenskarna söker sig till en allt mer aktiv semester i den norska naturen, men statistiken visar nu att de även väljer ett mer bekvämt boende i form av hotell på sin semester, säger Robert Nygårdhs, marknadschef på Visit Norway.

Oslo lyfts fram

Men det är inte bara för sin natur som Norge uppmärksammas. New York Times lyfter nu fram huvudstaden Oslo som en av de städer man måste besöka under 2013. Tidningens reseredaktion placerar den norska staden på 22:a plats av 46 städer. Bakom uppmärksamheten ligger bland annat förnyelsen av stadens hamnområde och stadsdelen Tjuvholmen som har fått ett nytt spektakulärt landmärke: Astrup-Fearnley museet för samtidskonst.

+

Läs mer på: www.afmuseet.no+www.visitnorway.com/se