Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler tar bilen på semestern

Bilsemester är populärt bland svenskar. Mer än fyra av tio
planerar att bila i sommar. Helst åker vi till grannlandet
Danmark.

Intresset för att bila utanför Sveriges gränser ökar. Åtminstone enligt en ny rapport från Stena Line, som visar att 44 procent kommer att resa bort med bilen i sommar. Det är tre procent fler än förra året. Det som framförallt lockar är flexibilitet och frihet. Men möjligheten att besöka platser som andra inte åker till är också en viktig faktor till varför man vill ta bilen.

-Vi kan konstatera att intresset för bilsemester är rekordstort. I rapporten uppger närmare nio av tio svenskar att de någon gång varit på bilsemester och lika många svarar att de skulle kunna tänka sig att åka på bilsemester i framtiden, säger Carl Mårtensson, PR-ansvarig på Stena Line.

Danmark populärt

Och precis som förra året är det Danmark som lockar flest. Dit vill hela 58 procent åka på bilsemestern. Efter det kommer Tyskland, följt av Norge, Frankrike, Italien och Finland.

Att vara borta en vecka är vanligast, det tänkte 44 procent vara. Men nästan var fjärde svensk planerar att vara borta två veckor eller mer.

När det blir gräl i bilen är det främst hastigheten det handlar om. Därefter kommer valet av väg och valet av musik. Men fyra av tio svarar att de inte grälar alls i bilen.