Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fler väljer barnfria hotell

Efterfrågan på hotell där barn inte tillåts växer. I år
fördubblar Fritidsresor sitt utbud och även andra charterarrangörer
satsar på boende bara för vuxna.

Fler och fler vill säkerställa att de får en lugn semester - utan barnstoj. Därför satsar charterarrangörerna nu på fler barnfria hotell. I vinter fördubblar Fritidsresor sitt utbud av så kallade Couples-hotell, där åldersgränsen är 16 år. De presenterar fyra nya hotell som är helt barnfria, i Egypten, Teneriffa, Lanzarote och för första gången i Thailand.

- Intresset är enormt och nästan 80 procent av Blue Couples Sensimar Khao Lak Beachfront är redan bokade, säger Bassam el Mattar, Fritidsresors Sverigechef.

Dessutom presenterar företaget 130 hotell med "vuxenprofil", som man dock inte garanterar är helt barnfria.

137-procentig ökning

Apollo har i nuläget 53 så kallade duo-hotell, i både sommar- och vinterutbudet. Men vad som anses vara ett barn varierar, det förekommer åldersgränser på 16, 18 men också 13 år. Sedan starten 2009 och fram till 2011 ökade efterfrågan på de barnfria hotellen med 137 procent.

- Vi lägger ständigt till fler hotell då vi ser att det är något som efterfrågas. Så ökningen från 2009 till 2012 kommer att bli ännu större förstås, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

Vill ha garanterat lugn

Även Ving har märkt av en ökad efterfrågan.

- Jag tror att den kommer att öka ännu mer med tiden. Man vill garantera att man får ett andrum och lite lugn och ro på en plats där det inte är en massa stim runt poolen, säger Anna Hagberg, informatör på företaget.

Resebyrån har tio stycken Sunprime Resorts, som deras barnfria hotell heter, i Mallorca, Kanarieöarna, Thailand, Turkiet och Cypern. De har också hotell med "vuxenprofil" som inte garanterat är barnfria.