Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera biorekord i Fagersta under 2015

Nästan 9 700 besökare hittade till Folkets hus i Fagersta under 2015. Svenska filmer fortsätter att locka flest till biosalongen.

Annons
Alex Turan, Skinnskatteberg: – Ja, jag såg alla möjliga filmer. American Sniper var ganska tung. Sen såg jag också Fast & Furious 7.

– Förra året var ett väldigt bra bioår, vi är nöjda, absolut. Vi har fört statistik sedan 2004 och 2015 var det bästa sedan dess, säger Stefan Hedlund, filmadministratör på Folkets hus i Fagersta.

Förra året slutade i 9 676 biobesök, vilket är strax över det tidigare rekordet. Även sett till publiksnitt och antal visade filmer överträffades gamla toppnoteringar, berättar Stefan Hedlund.

– Publiksnittet låg på 68 personer per film och det tidigare rekordet, från 2014, låg på 55 personer i snitt. 50 personer är en magisk gräns för lönsamheten, säger han och fortsätter:

– Förra året visade vi 84 olika filmer på Folkets hus, jämfört med det gamla rekordet på 75.

Av de fem populäraste biofilmerna i Fagersta förra året var fyra svenska. Bäst gick En underbar jävla jul, med bland andra Maria Lundqvist och Robert Gustafsson i rollerna.

– Det som var lite överraskande var En underbar jävla jul. Vi trodde den skulle gå ganska bra men inte fullt så bra, säger Stefan Hedlund.

Tvåan, En man som heter Ove, hade kunnat sluta etta om filmerna kommit samtidigt, tror han.

– Men den går fortsatt bra, vi hade fullsatt i söndags, och den visas igen på måndag och onsdag.

Keijo Mattila, Rejmyre: – Nej, det har bara inte blivit av. En man hade velat se är En underbar jävla jul. Men nu ska vi gå och se En man som heter Ove.
Lakkhana Backström, Fagersta: – Ja det gjorde jag. Den bästa var 50 Shades of Grey. Och så såg jag även den nya James Bond-filmen i oktober.
Mohammed Awad, Fagersta: – Ja, men i Stockholm, inte i Fagersta. Jag såg en skräckfilm, som jag inte minns namnet på. Jag gillar skräckfilm.
Leif Larsson, Fagersta: – Ja, jag såg Så ock på jorden och En underbar jävla jul. Men jag skulle gärna gå mer, det är en helt annan upplevelse än att titta hemma.
Annons