Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flest arbetslösa i Fagersta

Ungdomsarbetslösheten har minskat i länet. Samtidigt är den totala arbetslösheten i länet högre än tidigare. Högst är den i Fagersta, 14,1 procent.

Annons

I mars minskade antalet ungdomar mellan 18 och 24 år som varit inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen. De flesta av de 238 ungdomarna som lämnade Arbetsförmedlingen har antingen fått arbete eller påbörjat en utbildning. Ungdomsarbetslösheten har därmed sjunkit från 16,6 till 15,5 procent i länet, men är fortfarande högre än riksgenomsnittet, 12,2 procent.

Totalt sett ökade dock arbetslösheten med 341 personer under mars, jämfört med samma månad förra året. I Fagersta var den 14,1 procent, vilket är toppnoteringen i länet och nästan dubbelt så högt som rikssnittet på 7,8 procent.

Dessutom ökade antalet personer som saknat jobb längre än 12 månader. Denna grupp motsvarar drygt fyra av tio inskrivna arbetslösa hos Arbetsförmedlingen, totalt 5083 personer.

- Vi jobbar ständigt med att erbjuda alternativ och för att förbättra matchningen mellan sökande och arbetsgivare. På onsdag 13 april genomförs, för första gången i länet, en rekryteringsmässa med temat uniformsyrken för de som funderar på att jobba inom Polisen, Försvarsmakten, Kriminalvården, Sjöräddningen, Brandförsvaret eller Ambulanssjukvården, säger Kauko Leppälä, chef för Arbetsförmedlingen i Västerås.

Annons