Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkhögskolan kan snart få ny ägare

Flera intressenter vill köpa Folkhögskolan.– Vi har seriösa anbud, säger Marianne Bergendal, administrativ direktör på landstinget i Västmanland.

Bergslagens folkhögskola flyttade verksamheten från Skinnskatteberg till Norberg för cirka fyra år sedan. Lokalerna där skolan huserade är till stora delar oanvända i dag. Landstinget äger fastigheten och vill bli av med den.

– Vi har ingen användning av fastigheten, och vi har inga planer på att få användning av den heller och då är det naturligt att vi försöker sälja det, säger Marianne Bergendal.

Flera bud har kommit in och det är upp till landstingspolitikerna att besluta i frågan, berättar Bergendal.

– I slutet av maj har landstingsstyrelsen ett möte där man kommer ta ställning till de här anbuden, säger hon.

Hur mycket pengar är fastigheten värd?– Den är inte värd särskilt mycket, men jag kan inte gå in på anbuden eftersom det är under behandling, säger Marianne Bergendal.

Landstinget har under flera års tid samarbetat med Skinnskattebergs kommun för att det ska bli verksamhet vid folkhögskolan.

Asylboende och att göra skolan till nytt kommunhus har diskuterats, men inget av det har blivit av.

– Det vore väldigt synd om man skulle vara tvungen att riva de här fastigheterna, säger kommunalrådet Lars Andersson (S).