Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föll på SMS och Facebookmeddelanden – döms för smuggling efter ölresa till Tyskland

De två männen förde in över 1300 liter öl som skulle säljas vidare till vänner och bekanta.

Annons

I juni förra året stoppade tullen i Helsingborg en bil som körde av färjan från Helsingör.

De två köpingsbor som satt i bilen anmälde inte att de hade någon alkohol, men när tullen undersökte bilen hittades 1386 liter öl och 10 liter sprit.

Det är tillåtet att föra in alkoholdrycker om man tänker dricka den själv eller ge bort den. Däremot är det inte tillåtat att föra in alkohol om man tänker sälja den.

De båda männen berättade att de varit i Tyskland och handlat ölen och att de skulle dela upp den mellan sig.

En av männen erkände i förhör att han planerat att sälja en del av alkoholen, medan den andra hävdade att hans del av den var avsedd för eget bruk.

Det trodde dock inte polisen och åklagaren på utan de båda åtalades för smuggling.

Tingsrätten gick på åklagarens linje och menade att i princip all öl männen hade med sig stämde med beställningar som hittats på sms och facebookmeddelanden i en av männens telefoner. Rätten menar också att även den andre mannen visste om att alkoholen skulle säljas.

Rätten konstaterar att brottet är så pass allvarligt att det hade kunnagge tre månaders fängelse. Men eftersom de båda männen lever under ordnade förhållanden och det finte finns någrot skäl att tro att de kommer fortsätta begå brott menar rätten att det inte är nödvändigt med fängelse.

De båda männen döms i stället till villkorlig dom och samhällstjänst på 100 timmar var.

Annons