Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föräldrar risar förskoleflytt

Femåringarnas förskola Lejonkulan flyttas till Lärcenter i Fagersta. Flera föräldrar tycker att det är en riktigt dålig idé.
– Katastrof, det är inte en barnvänlig miljö, säger mamman Anna Svensson.

Föräldrarna till de barn som berörs informerades om den nya lokalen förra måndagen.

– Det känns som en väldigt snabb lösning för kommunen, men de har inte tänkt till ordentligt för barnen och föräldrarna, säger Anna Svensson, vars son har fått plats på Lejonkulan.

I området kring Lärcenter vistas både äldre ungdomar och vuxna.

– Det rör sig folk runt omkring som röker, åker moped, och det finns andra faror i området, säger Anna Svensson.

Hon tycker inte att det skulle känns tryggt att ha sin son på Lärcenter och hon hoppas nu att han ska få plats i femårsgruppen i Västanfors i stället.

En annan mamma som inte ser fram emot att lämna sitt barn på Lärcenter är Ulrika Malmström, vars dotter har fått plats på Lejonkulan.

– Mitt barn kanske kommer hem och är rädd för att det hänt något på skolgården utanför, det är min stora oro, säger hon.

Hon påpekar att det inte finns någon lekplats och att hon inte sett någon risk- och konsekvensanalys.

– Jag önskar att kommunen kan tänka om och ta ett nytt beslut, säger Ulrika Malmström.

Enligt Jeanette Behrens, utbildnings- och fritidsförvaltningens avdelningschef, finns det två val för Fagersta kommun.

– Det handlar om att antingen göra barngrupperna större eller att hitta nya lokaler, säger hon om Lejonkulans flytt till Lärcenter intill Risbroskolan.

Enligt Jeanette Behrens kommer en risk- och konsekvensanalys, både av den yttre och inre miljön, att göras innan det blir aktuellt för femåringarna att flytta in i de nyrenoverade lokalerna.

– Jag kan förstå oron innan vi kommer i gång. Men vi får se till att samarbeta, personal och föräldrar, så blir det här bra, säger Jeanette Behrens.

Hon tillägger att det finns ett flyttbart staket samt sandlådor och en gungställning som barnen kommer att få tillgång till.

– Vi tror på det här och vill att det ska bli bra, säger Jeanette Behrens.