Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förare söp till efter bilolycka

Efter att en bil kört i diket i Skinnskatteberg förra året ryckte polisen ut. Väl på plats mötte de en full man från Skinnskatteberg.

Det var mannen, som är i 65-årsåldern, som kört bilen. Han fick göra ett alkoholtest som visade att han hade 2,77 promille alkohol i blodet.

Gränsen för grovt rattfylleri är 1,0 promille och mannen åtalades senare för det brottet. Mannen nekar till rattfylleri och menar att han druckit sig full efter att han hamnat i diket.

Enligt domen har han uppgett att han drack alkohol kvällen innan och tidigt på morgonen samma dag, men inte innan han körde.

Efter att bilen fastnat ska han ha suttit kvar i den och druckit två öl och en ”skvätt kvarting”. När polisen kom menar mannen att han suttit i bilen i ett par timmar.

Tingsrätten hade att ta ställning till om mannens påstående om så kallad eftersupning kunde motbevisas av åklagaren.

Rätten konstaterar att omständigheterna är besvärande för Skinnskattebergsbon. Att han druckit kvällen innan och på morgonen talar för att han kan ha kört rattfull.

Domstolen anser dock att det inte finns någon bevisning som utesluter att det mannen berättat är sant.

Av den anledningen ogillas åtalet av rätten och mannen frias.