Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förening kritisk till osäker väg

Har kämpat i flera år för att sänka hastigheten på riksvägen.

Annons
Då många pendlare använder 68:an, säger länsstyrelsen nej till en sänkning av hastigheten mellan Kärrbo och Dagarn.

 I flera år har Roland Lans och hans förening kämpat för att sänka hastigheten på riksväg 68 mellan Kärrbo och Dagaren. Men från Länsstyrelsen har det blivit nej.

I början av augusti körde en lastbil ned i diket på riksväg 68 mellan Kärrbo och Dagarn. Vägen som är tungt trafikerad och väldigt smal har i dag högsta tillåtna hastighet på 90 kilometer i timmen.

Föreningen Darsbohöjdens samfällighetsförening har sedan flera år tillbaka försökt få en åtgärd på den delen av riksväg 68. Detta då den inte uppfyller kraven för den hastighet som råder idag.

– Vi har varit på Trafikverket i flera år, det var snack om sänkning och breddning redan 2012 men det vi fick var skyltar till en utfart, säger Roland Lans.

Nu flera år senare har det ännu inte blivit någon ombyggnation och vägen är nu mer trafikerad än förr, både med personbilar och tunga lastbilar.

Föreningen bestämde sig för att att skicka in en ansökan om att sänka hastigheten.

Trots det avslog länsstyrelsen deras senaste ansökan. Motiveringen bakom beslutet var att många pendlar på den vägen, och det väger över för att inte sänka hastigheten, trots att den inte uppfyller alla krav.

Roland Lans och hans förening bestämde sig för att skriva till dem igen.

– Vi skickade in en ny ansökan för två månader sedan. Men vi har fortfarande inte fått något svar.

Läs mer: Myndighet nobbar säkerhetsförslaget

Läs mer: Vill höja säkerheten kring riksvägarna

Annons