Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag från Fagersta tävlar om att bli världens främsta entreprenör

Ett företag från Fagersta har chans att ta hem regionfinalen av den världsomspännande tävlingen Entrepreneur of the Year.

Annons
AQ groups vd Claes Mellgren till vänster. Bredvid honom står Per-Olof Andersson. Arkivbild.

Tre västmanländska företag har tagit sig till Svealands regionfinal i entreprenörstävlingen EY Entrepreneur of the Year den 23 november på Örebro slott: Fårbo Mekaniska AB från Fagersta samt Global Infrateknik AB och AQ Group från Västerås.

–  Vi har verkligen fått till en bra branschmix i årets finalfält. Vi har ställningsföretag och verkstadsföretag som slåss med kommunikatörer och assistansbolag. Det är också glädjande att vi har en stor geografisk spridning med finalister från såväl Borlänge som Fagersta. Svealand levererar verkligen och juryn kommer få fullt sjå med att utse en vinnare, säger Mathias Wallin, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Svealand i ett pressmeddelande.

Roger Berggren, Fårbo Mekaniska AB i Fagersta. Foto: Jörgen Hjerpe/arkiv

Enligt pressutskicket från Ernst & Young, det multinationella revisionsbolaget som arrangerar Entrepreneur of the Year, är syftet med tävlingen att "hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap i Sverige". Vinnarna i regionfinalerna möts den 25 januari i riksfinalen i Stockholms stadshus. Den som vinner den nationella finalen får därefter representera Sverige i världsfinalen i Monaco i juni.

Läs också: Fårbo Mekaniska visar på fräsig tillväxt

Läs också: Västeråsföretagare kan bli Årets stjärnskott

För pluskunder [+]: Vd:n Claes Mellgren: "Percy har varit en person som inspirerat oss"

Annons