Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag i Västerås fick tillbaka stöldgods – inslaget och med julhälsning från tjuvarna

Under helgen stals juldekorationer från ett företag i Västerås. Nu har tjuvarna lämnat tillbaka godset – inslaget i presentpapper. "Unga, dumma och fulla. Julepynt vi snor", stod det på kortet.

Annons
Tjuvarna lämnade tillbaka stöldgodset inslaget och med presentsnöre.

Företaget Office IT Partners i Västerås har under de senaste jularna prytt taket med tre meter höga, uppblåsbara julfigurer i form av en jultomte och en snögubbe importerade från USA.

Inför årets julfirande åkte figurerna upp på taket som vanligt. Men under föregående helg f örsvann de, tillsammans med tillhörande ljuseffekter.

– De har fått med sig skarvsladdar och allt. Men inte fjärrkontrollerna som styr dem så vi sade att de kan höra av sig så slår vi in dem åt dem, sade Klas Brink, vd på företaget till VLT i måndags.

Trots den skämtsamma tonen tyckte personalen på företaget samtidigt att det var tråkigt att någon stulit pyntet. Stölden anmäldes till polisen.

Läs också: Vem stal julen? Snögubbe och jättetomte försvann från tak

Kanske insåg även tjuvarna att tilltaget inte var fullt så roligt i efterhand. Några dagar senare, på torsdagsmorgonen, låg nämligen flera julklappar utanför kontoret. På ett kort stod följande: "Unga, dumma och fulla. Julepynt vi snor. Här får ni tillbaka av julemor. God jul Office IT".

– Det är någon som antagligen har fått ganska dåligt samvete, säger Kjell Gabrielsson, chef för företaget.

Så här såg pyntet ut medan det var på plats. Under helgen slog tjuvar till och fick med sig både tomten och snögubben.

Har ni öppnat paketen och sett om allt verkligen har lämnats tillbaka?

– Inte alla än. Tomten är i alla fall tillbaka så det ser väldigt hoppfullt ut. Vi håller på att packa upp grejerna, säger han.

Är allt förlåtet nu?

– Ja... Det hade varit bättre om de kommit och hjälpt oss att montera upp grejerna, för det tar en stund. Men vi är glada att få tillbaka sakerna, absolut. Jag har inte fått något svar på polisanmälan än men jag antar att polisen lägger ner den ganska fort, säger Kjell Gabrielsson.

Den här Grinchen-historien känns minst sagt ovanlig, det är ingen pr-kupp från er sida?

– Nej, sådant sysslar vi inte med. Det var jag som hade satt upp alla grejerna och jag var riktigt arg faktiskt. Att stjäla är illa nog, men att stjäla julpynt, det gjorde mig riktigt arg, säger Gabrielsson.

Office IT Partner fick packa upp stöldgodset och montera det på nytt under torsdagen.

Annons