Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företag vill övervaka med kameror

Förhoppningen är att fler uppsatta kameror hos företaget ska kunna avskräcka tjuvar och sabotörer.

Fagersta Stainless har fått tillstånd av länsstyrelsen att använda tre övervakningskameror vid sina in- och utsläppsportar. Tidigare har företaget haft tillstånd för en kamera.

Övervakningen är till för att förhindra stölder, sabotage och förhindra obehöriga personer att ta sig in på området.

Företaget har fått godkänt av länsstyrelsen att ha i gång kamerorna dygnet runt. Tillståndet innefattar rätt att spara bilder som tas upp av kamerorna. Men det inspelade materialet får bevaras i högst en månad om det inte innan dess har lämnats över till polisen.

Enligt länsstyrelsens beslut är det säkerhetsansvarig, personalchef och IT-chef som har tillgång till det inspelade materialet. Det ska bara användas när något inträffar som gör att det finns behov av att titta på inspelat material. ”Huvudsyftet är preventivt”, står det i länsstyrelsens beslut.

Länsstyrelsen anser att intresset för övervakning väger tyngre än det intrång i enskildas personliga integritet som den begärda övervakningen innebär.

Kamerorna ska också göra det lättare för räddningstjänsten att snabbare hitta fram till olycksdrabbade platser i området.