Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förföljelsen ledde till brandattack mot kvinnans lägenhet – nu döms 26-åring

Artikel 5 av 6
De stalkade kvinnorna
Visa alla artiklar

Efter lång tid av förföljelse och en brandbomb mot den stalkade kvinnans lägenhet, döms nu en 26-årig man för olaga förföljelse och försök till mordbrand. Han döms till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Annons

Förutom den olaga förföljelsen av kvinnan och försöket till mordbrand, döms 26-åringen också för sexuellt ofredande riktat mot en annan kvinna och två fall av ringa stöld. 26-åringen förföljde kvinnan under lång tid med ovälkomna besök vid hennes bostad och ett stort antal meddelanden på sociala medier. I mars i år eskalerade förföljelsen när han slängde en brinnande flaska med brännbar vätska mot kvinnans fönster. Han döms därför, förutom för olaga förföljelse mot kvinnan, för försök till mordbrand.

Mannen har erkänt att det var han som slängde flaskan med den brännbara vätskan mot kvinnans fönster. Bild ur polisens förundersökning.

Gällande åtalspunkten olaga förföljelse skriver tingsrätten i sin dom att mannens oönskade kontakt med kvinnan rör sig om tillräckligt många gärningar för att de ska bedömas som olaga förföljelse och att varje gärning var led i en upprepad kränkning av kvinnan.

Under rättegången erkände 26-åringen, precis som i polisförhör försöket till grov mordbrand, men nekade till olaga förföljelse.

26-åringen har tidigare genomgått en rättspsykiatrisk undersökning, som visade att han led av en allvarlig psykisk störning. Han döms därför till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Annons