Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlusttrenden fortsätter för Södra

Det blev en tung förlust för Fagersta Södra när laget bortaspelade mot tabelljumbon IK Oden. 4-1 (1-0) slutade matchen.

Assisterande tränaren Joakim Nyberg konstaterar att Södrainsatsen var allt för dålig denna eftermiddag.

– Vi ska vinna alla dagar mot Oden, säger Nyberg.

Det var Södra som under den första halvleken hade mest boll och även de bästa chanserna. Men vad hjälper det när man inte kan göra mål. Oden tog ledningen i början av den första halvleken efter att laget rensat undan ett Södraanfall. Rensningen blev till en kontring som Södra inte hann ställa om för att avstyra.

– Vi är inte riktigt på tå, säger assisterande tränare Joakim Nyberg.

Södra skapade en hel del lägen och ägde mycket boll. Men laget brände frilägen och hade varken stolpe eller ribba på sin sida. 1-0 till Oden i paus var siffror som inte speglade matchbilden under den första halvan av matchen.

Ett tidigt hemmamål också i den andra halvleken gjorde att det blevb en rejäl uppförsbacke för Södra.

– Jag vet inte vad som händer när de får sitt andra mål, vi får inte undan bollen, säger Joakim Nyberg.

Det tredje hemmamålet kom efter det att Södra haft en hörna. Hemmaförsvaret tog hand om hörnan och vände spelet och kontrade in 3-0. Södra satsade sedan på att flytta upp folk för att komma in i matchen. Men då kom ett märkligt mål.

En hemmaspelare på kanten med en vattenflaska i handen fick en passning och satte fart med bollen, slog sedan en passning som slutade med att Oden kunde göra ett fjärde mål.

Södras tröstmål kom med tio minuter kvar när Joakim Larsson kunde sätta bollen i mål efter en hörna.

Det var en besviken Joakim Nyberg efter matchen.

– Det här var en riktigt tung förlust. I dag slarvar vi på våra fasta situationer och sedan blir det svåra bollar på Johan i anfallslinjen. Det här var allt för dåligt av oss. Vi får ta ett snack i morgon(läs i dag) på träningen.

– Nu gäller det att ta på blåstället och jobba stenhårt för att inte hamna i ett sämre läge än det vi har. Det är bara upp till oss själva hur det skall gå i fortsättningen, inte hänga med huvudet utan kämpa vidare och inte gräva ned oss.

Ny match på onsdag när Irsta kommer till Onsjövallen.