Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus 14:e – så nära var han att krascha med teamkamraten: "Tuffa dueller"

Marcus Ericsson krossade teamkamraten Pascal Wehrlein i Storbritanniens GP – men höll själv på att krascha. De båda stallkamraterna var centimeter från att smälla i varandra på det åttonde varvet.

Annons

Marcus Ericsson.

Det blev en högdramatisk inledning på Storbritanniens GP, på klassiska Silverstone.

Redan på formationsvarvet tvingades Julian Palmer ge upp efter problem med hydrauliken. En konkurrent borta för Marcus Ericsson, som startade från 18:e startruta, trea från slutet, då både Fernando Alonso och Daniel Ricciardo drabbats av bestraffningar.

Men Palmer var knappast den sista som inledningsvis hade problem. Först stötte de båda Tor Rosso-bilarna ihop med varandra. Carlos Sainz tvingades bryta rejset efter den smällen – samtidigt som Daniil Kvyat med nöd och näppe kunde fortsätta köra.

Kanske var det ett omen om vad som komma skulle. För strax därefter blev Marcus Ericsson inblandad i en infekterad duell med teamkamraten Pascal Wehrlein på det åttonde varvet.

Wehrlein smög upp bakom Ericsson – och försökte pressa sig förbi. De båda förarna var bara centimeter från att krascha in i varandra. Marcus Ericsson var märkbart irriterad över Wehrleins attack – och lät det höras över teamradion.

Wehrlein hade vid det läget redan gått in i depå två gånger, eftersom säkerhetsbilen dragit ned tempot efter Toro Rosso-förarnas ihopstötning.

Marcus, å sin sida, väntade betydligt längre med att gå in i depå. Lyckades därför klättra så högt som en elfteplats. Men föll sedan längre ned när han väl bytte däck.

Slutade till sist på en 14:e-plats – samtidigt som Wehrlein kom sist på en 17:e-placering.

– Jag tycker det var ett bra rejs för min del, krigade på bra och är nöjd med min insats, säger Marcus Ericsson till Viasat och fortsätter sedan:

– Det har varit några gånger där det varit små marginaler emot mig, i vår interna kamp. Så det var skönt att slå han ordentligt i dag.

Trots att Marcus stundtals gjorde snabbare tider än bilarna framför sig orkade han och teamet aldrig på allvar hota om någon topp-tio-placering.

– Det var kul, det var ett roligt rejs. Det var krävande, med höga G-krafter, så man får ligga på hårt hela rejset. Men jag kände mig stark och gjorde inga misstag. Tycker att jag körde bra, och gjorde ett bra rejs. Sen var det synd att vi inte kunde vara lite snabbare och hota om poäng på egen hand. Men med den bilen vi hade så tycker jag att vi gjorde ett riktigt bra rejs.

Men, precis som under kvalet så låg mörka moln över himlen. Hade det kommit regn, då hade Sauber haft en god chans att kunna plocka placeringar, menar Marcus.

– Jag såg att det började bli lite mörkare andra halvan av rejset. Så jag hoppades att det skulle komma lite regn, det hade kunnat göra saker och ting rätt så spännande. Jag kände mig stark i dag, och jag tror det hade kunnat hjälpt oss lite mer. Men nu kom det inte, och då var det bara att gilla läget.

Dramatiskt blev det ändå i slutet – när flera förare som fajtades om pallen fick däckstrul.

Först tvingades Kimi Räikkönen gå in i depå – med två varv kvar. Hans vänstra framdäck var totalt slut, och en pallplacering såg ut att vara allt längre bort.

Då var det nästa förares tur att drabbas. Max Verstappen hade även han helt slutkörda däck och tvingades byta, precis innan målflagg.

Men det var inte nog. Sebastian Vettel fick punktering – och gled ned på en sjundeplats. Det samtidigt som Räikkönen kom ut ur depån. Finländaren lyckades ta sig upp till en tredjeplats som han också behöll. Precis bakom landsmannen Valtteri Bottas.

Omöjlig att ta sig förbi var i vanlig ordning på Silverstone Lewis Hamilton – som tog sin fjärde raka seger på hemmabanan.

Så slutade Storbritanniens GP

1) Lewis Hamilton

2) Valtteri Bottas

3) Kimi Räikkönen

4) Max Verstappen

5) Daniel Ricciardo

6) Nico Hulkenberg

7) Sebastian Vettel

8) Esteban ocon

9) Sergio Perez

10) Felipe Massa

11) Stoffel Vandoorne

12) Kvein Magnussen

13) Romain Grosjean

14) Marcus Ericsson

15) Danii Kvyat

16) Lance Stroll

17) Pascal Wehrlein

Bröt: Fernando Alonso, Carlos Sainz, Jolyon Palmer

Lewis Hamilton tog sin fjärde raka seger på Sivlerstone.

Annons