Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus Ericsson näst sist i kvalet – men lyckades slå sin stallkamrat för första gången: "Kommer vara starkare även i racesituation"

Det blev en bottenplacering för Marcus Ericsson i Kanada-kvalet under lördagen. Men även en liten vinst då han för första gången lyckades slå sin stallkamrat Pascal Wehrlein i ett kval. Allt tack vare att Wehrlein kraschade.
– Ett race där det brukar kunna hända en del grejer, säger Marcus Ericsson till Viasat.

Annons

Det var meningen att en ny bakvinge skulle få Sauber och Marcus Ericsson att få fart på bilen igen under helgens F1-race i Kanada. Men det ville sig inte alls och Ericsson slutade på 19:e plats.

– Vi har haft lite problem att hänga med i mittfältet hela helgen, men jag tycker ändå att vi gjorde framsteg i dag. I går kändes det inte särskilt bra, men i dag kändes det bättre under tredje träningen och ännu bättre i kvalet. Vi kommer närmare mittfältet och gruppen framför oss, nu var det inte så många tiondelar fram. Men det var ändå svårt att slå någon i dag. Det kändes som att jag fick ihop varven bra och satte dem så bra de gick med den bilen vi hade. Det kändes som att det inte fanns så mycket mer att göra i dag. Men självklart är det inte så kul att vara 19:e, säger Ericsson till Viasat.

Tidsträningarna blev inte heller någon succé för Ericsson där han slutade på 17:e och 18:e plats. Problemen med banan i Kanada har varit för många för Ericsson under helgen.

– Vi har problem på den här banan. Dels med den gamla motorn (Sauber kör en Ferrarimotor av 2016 års specifikation) som gör att vi tappar toppfart mot de andra, dels med att köra över kerbs, att vår bil inte riktigt gillar det. Så på en sådan här bana är det klart att det blir svårt eftersom det är de två kanske viktigaste egenskaperna man behöver ha i en bil på en sådan här bana.

Marcus Ericsson slutade på 19:e plats under kvalet i Kanada.

Stallkamraten Pascal Wehrlein tvingades bryta efter att han spann av banan på sitt sista flygande varv. Och i och med den kraschen så slog Ericsson sin stallkamrat Wehrlein för första gången någonsin i ett kval.

– Jag hoppas att det fortsätter att bli varmare och varmare, för då kan det bli att folk får problem med överhettning i bakdäcken, och i en sådan situation hoppas och tror jag att vi kan komma lite starkare gentemot konkurrenterna, för jag tror att vi då kan få in däcken lite bättre i vårt fönster medan de andra kan få problem att hålla kvar dem i sitt fönster. Och så är det ett race där det brukar kunna hända en del grejer, murarna är nära och det är relativt enkelt att köra om här, så jag tror att det kan bli ett rätt så underhållande race, säger Ericsson och fortsätter:

– Men huvudgrejen är att vi tagit kliv framåt under helgen, och nu i kvalet var vi ett steg till mer med. Och vi hoppas att de ändringar vi gjort också kommer att hjälpa oss i morgon i racet. Att vi kommer vara starkare även i racesituation.

Lewis Hamilton tog sin 65:e pole-position som även är samma antal som F1-legendaren Ayton Senna stod för. Hamilton fick då ta emot en race-hjälm som Senna kört med under sin tid.

Annons