Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förnuftet vann i Norberg

Svar till Emma Björlestrand. Du skriver att man kommer att gömma lekparken, i och med att den placeras vid Stockrosen. Jag förstår inte vad du menar, eftersom det finns så mycken bebyggelse, både vid och omkring Stockrosen.

Norberg består ju inte bara av själva tätorten. Barnen kommer från bland annat Spännarhyttan, Kärrgruvan, Kallmora, Karbenning samt en mängd orter ute i periferin, både norr och söder om själva city, och de allra flesta är säkert glada åt kommunfullmäktiges röstande. Vi betalar alla kommunalskatt, vare sig vi bor i tätorten eller i någon av småbyarna inom kommungränsen, och därför anser jag att alla barn ska ha samma förutsättningar att kunna komma till lekparken, så långt det går att ordna. Men då måste också de vuxna, och de som har makten i sin hand, tänka till, och i det här fallet har också förnuftet segrat. Stockrosen är ju den lekpark som ligger bäst till från både norr och söder.

Jag vill samtidigt ge en stor eloge till Veronica och Gunilla Ekström, för deras engagemang för bevarandet av grönområdet vid kvarteret Svanen. Det är det enda grönområde som i dag finns kvar för pensionärer och andra i Norberg. Även turister kanske vill sitta en stund och njuta av stillheten vid ån.

Med små medel borde man kunna göra ett fint område. Litet blomster, några soffor och ett par bord. Om man sedan har större visioner: Någon som kunde öppna ett sommarkafé. Något för etablerade kaféer i Norberg att tänka på!

Karin Fjellman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel