Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre landslagsstjärnan och klubbikonen om Vigge: "Kan bli näste Rio Ferdinand"

Victor Nilsson Lindelöf ryktas vara nära Manchester United.
Nu hyllas han av förre spelaren Jesper Bomqvist, som jämför honom med klubbikonerna Rio Ferdinand och Ronny Johnsen.
– Han har all möjlighet att nå dit, säger Blomqvist om västeråsaren.

Annons

Montage.

Victor Nilsson Lindelöf har ryktats till engelska storklubben Manchester United under en tid, och tycks komma närmare den engelska storklubben för varje dag som går.

LÄS MER: Uppgifter: Manchester United vill ha Lindelöf i januari – för 443 miljoner

Och om man ska tro förre landslagstjärnan och United-spelaren Jesper Blomqvist – som bland annat vann champions league med klubben 1999 – kommer "Vigge" att vara som klippt och skuren för den anrika föreningen.

– Han är snabb och bekväm med bollen. Han gillar att spela och är väldigt stark. För Unitedsupportrar tror jag den bästa liknelsen är till Rio Ferdinand och Ronny Johnsen. Han är inte på deras nivå än, men han har all möjlighet att nå dit, säger Blomqvist till Manchester Evening News.

För Plus-kunder: Fors: Sjukt kul för Vigge – men vem ska vara värd 443 miljoner?

Blomqvist fortsätter sedan att hylla 22-åringen från Västerås.

– Han är en mogen spelar och person. En sak jag gillar med honom är att han inte tagit den enkla vägen i sin karriär. Att han flyttade till Portugal vid ung ålder och har haft stor framgång där, och sen vad han gjorde i U21 EM visar på vilken karaktär han har, säger Blomqvist och fortsätter:

– Men en flytt till Manchester United är på en annan nivå. Varje svensk är inte Zlatan Ibrahimovic, men man får känslan av att Victor skulle hantera allt det på ett bra sätt.

Annons