Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre VIK-centern tappade glädjen med hockeyn och bröt kontraktet – klar för rivalen några timmar senare

Förre VIK-centern Oscar Steen lämnade AIK Hockey under torsdagen.
Han uppgavs ha tappat suget för hockeyn.
Några timmar senare presenterades han på Modos hemsida.

Annons

Oscar Steen.

Oscar Steen har varit AIK trogen de sju senaste åren.

Ja, bortsett från sejouren i VIK Hockey för två säsonger sedan. I VIK stod han för 12 poäng, där fem var mål, på 19 matcher.

Nu går flyttlasset återigen för Steen, som lämnade AIK under torsdagen, då han på eget bevåg bröt kontraktet med klubben.

– Tråkigt nog känner han inte någon glädje att spela hockey just nu, sade sportchef Anders Gozzi till klubbens webbplats.

Några timmar senare presenterades 34-åringen på Modos hemsida, som klubbens senaste nyförvärv. Steen spelade för Modo under fyra säsonger 2006-10 – och var med och tog SM-guld med klubben 2006/07. Nu återvänder han alltså till Örnsköldsvik.

– En klok center som känner till klubben sedan tidigare och tydligt visat att han vill vara med på den resa vi vill genomföra, säger Modos huvudtränare och sportchef Andreas Johansson till klubbens hemsida.

Under sin tidigare sejour med Modo gjorde Steen 80 poäng (24+56) på 210 matcher i SHL. Den här säsongen har det blivit 20 poäng, varav 6 mål, på 31 matcher i AIK för centern.

– En smart och rutinerad spelare som kommer att förstärka laget på ett mycket bra sätt. Vi har länge letat efter en center och att nu få in en svensk spelare med tidigare historik i klubben känns givetvis mycket bra, säger Johansson till sajten.

Steen kommer i Moda attt behålla sitt tröjnummer, 45, och han ansluter till laget med omedelbar verkan. Kontraket är skrivet över resten av säsongen.

Annons