Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre VIK-spelaren klar för tjeckisk klubb på try out – tränade med NHL-legendaren

Under tisdagen blev det klart att VIK-spelaren Linus Svedlund får ett try out-kontrakt med tjeckiska klubben HC Kladno. Och under tisdagen var det stjärntätt på HC Kladnos träning, där Jaromir Jagr befann sig.

Annons

HC Kladno är moderklubb till den ikoniske storstjärnan Jaromir Jagr, 45-åringen som har spelat i NHL i 27 år utan någon tanke på att lägga av, och har två Stanley Cup, två VM-guld och ett OS-guld i bagaget för att nämna några meriter.

En annan spelare som nu är klar för just HC Kladno är Linus Svedlund, 23-åringen från Arboga som merparten av sin karriär tillbringat tiden i VIK Hockey.

Under tisdagen meddelade HC Kladno via sin hemsida att Svedlund erbjuds ett try out-kontrakt med klubben.

Enligt HC Kladno anslöt Svedlund till klubben under gårdagen, och gjorde sitt första ispass tillsammans med laget under tisdagen.

Och inte var det något dåligt första ispass i Tjeckien han fick vara med om. Förutom HC Kladnos ordinarie trupp inför säsongen fanns även ett gäng gäster med.

Jaromir Jagr, som ännu står klubblös inför kommande säsong, fanns med på isen med laget, och så gjorde även stjärnan Radko Gudas, som spelar i Philadelphia Flyers till vardags.

Linus Svedlund byter VIK Hockey mot HC Kladno.

När laget formerades i grupper för övningar fick Linus Svedlund ställa upp i grupp 2, och spela mot både Jagr och Gudas.

Förutom Svedlund är även svenske Johan Lorraine på plats och spelar på try out med HC Kladno.

HC Kladno spelar för tillfället i den tjeckiska andraligan, och skulle Svedlund och/eller Lorraine få kontrakt med klubben vore det historiskt, då ingen svensk tidigare har spelat i Kladno.

Och oavsett om det blir så för Svedlund eller inte. Att få inleda säsongen med ett ispass med världsstjärnor, är inte heller fy skam.

För Plus-kunder: Miljonsponsorns glädjebesked – fortsätter stötta VIK i Hockeyettan: "Tror på det här"

Annons