Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre VSK-talangen klar för AIK – lockades av höga ambitioner

Han tog två SM-guld och ett World Cup-guld med VSK för att sedan spela stora delar av förra säsongen med Västanfors.
Nu går mittfältaren Emil Juhlén vidare till AIK.

Annons
22-årige Emil Juhlén var en av många värvningar AIK presenterade på onsdagen. Bild: AIK Bandy

Onsdagen var en stor dag för AIK Bandy när det gällde att presentera nyförvärv. Många spelare har ryktats vara på väg men nu släpptes en rad nyförvärv på kort tid och Bandypuls har tidigare under dagen skrivit om Västanfors målkung Klas Nordström som ansluter till klubben.

Med sig från Västanfors får han 22-årige mittfältaren/anfallaren Emil Juhlén som spelade stora delar av säsongen med Fläkten tack vare samarbetsavtalet med Västerås SK där han också spelade 16 matcher. Tidigare under karriären var han också med och tog SM-guld 2015 och 2016 och World Cup-guldet 2016 med VSK.

"Emil är en offensiv mittfältare med god vetskap om var målet står. Hans speed och explosivitet kommer AIK:s motståndare få det jobbigt med i vinter", skriver AIK på sin Instagramsida där man också menar att lagets höga ambitioner var det som lockade Juhlén till klubben.

Juhlén blir den femte spelaren och/eller tränaren hittills som plockas från lagen i Västmanland inför den kommande säsongen. Tidigare har AIK värvat huvudtränaren Per Fosshaug , assisterande tränaren Oskar Robertson , målvakten och assisterande tränaren Andreas Bergwall från VSK och Klas Nordström från Västanfors.

Under onsdagen har även Sirius Janne Rintala, Vetlandas Lukas Tidetorp, Peace & Loves Kalle Hammar och Gustavsbergs Carl Brohäll presenterats.

Annons