Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Försäkringskassan – var god och dröj i flera månader!"

Jag fick mitt andra barn den 22 juli har fortfarande inte sett röken av vare sig barnbidrag eller föräldrapenning och det tog över ett år att få barnbidraget för vår förstfödde (född 2016), detta på grund av att vi var i Norge och jobbade i två år.

Har bott och varit skriven i Sverige sedan slutet av januari 2016 och har fött två barn här. Fick a-kassa i Sverige mars-juli 2017 men ändå måste Försäkringskassan ha papper ifrån den norska motsvarigheten, NAV, på att jag inte har någon försäkringstillhörighet där, vilket de säkert hade fått om de hade tagit tag i detta när jag skickade in papper om att jag ska ha barn i april 2017.

I somras när jag ringde och frågade om de papper jag hade skickat in räckte då fick jag till svar att det gjorde det . Men sen när jag ringde i augusti och frågade om min föräldrapenning berättade de att de väntar på papper ifrån NAV och att det inte räckte med det jag hade skickat in. Nu har det gått tre månader sen jag fick barn och Försäkringskassan har inte hört av sej till mig ens en gång. Det är jag som har fått ringa trots att det står på Försäkringskassans hemsida att man ska få föräldrapenning inom 30 dagar, annars hör de av sej efter en vecka. Jag har även pratat med NAV så vet jag att de har skickat papperet den 29 september.

Är riktigt besviken och känner mig illa behandlad då jag har blivit bollad mellan olika handläggare och inte fått något svar. Är livrädd att hamna hos kronofogden nu när räkningarna har hamnat på hög. Jag har trots allt två små barn att försörja!

Sofia Ericsson

Försäkringskassan har erbjudits att svara men har inte hörts av. /VLT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel