Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskola kan byggas ut för miljonbelopp

Mycket talar för att Blåsippan i Norberg byggs ut med en förskoleavdelning. Kommunstyrelsen säger ja till förslaget som beräknas kosta drygt 3,2 miljoner.

Annons
Här vill kommunstyrelsen att den nya förskoleavdelningen byggs (se röda markeringen).

Norberg. Under en längre tid har det varit trångt på förskolorna i Norberg. Därför ombads barn- och utbildningsutskottet att kika närmare på lösningar. 

Ett förslag som kommunstyrelsen nu nappat på är att Blåsippans förskola byggs ut för drygt 3,2 miljoner och därmed får en helt ny avdelning.

– Det känns enormt kul att äntligen få bygga i Norberg, säger Åsa Eriksson (S), kommunalråd i Norberg, och tillägger:

– I många år har vi dragit ner och sålt byggnader. Nu har antalet barn i stället ökat. Det är jätteroligt med så många barn i Norberg. 

Förslaget ser ut att gå igenom nästa kommunfullmäktige då partierna i kommunstyrelsen säger ja.

Förslaget har utökats till att personalen ska bjudas in att delta i projekteringen och att upphandlingen ska genomföras med sociala krav som syftar till att skapa förutsättningar för unga långt ifrån arbetsmarknaden att få en anställning.

Kommunstyrelsen hade ytterligare alternativ att ta ställning till. Ett av dem var om vistelsetiden skulle utökas för att på så sätt kunna placera fler barn i barngrupperna.

– Jag har gjort besök hos förskolor och sett att det inte är bra för personalen eller barnen att bli ännu fler, säger Åsa Eriksson.

Oenighet bland politiker

Mikael Bolinders (M) förslag att barn- och utbildningsskottet ges i uppdrag att anlita dagbarnvårdare avslogs.

Johan Stråhles (S) förslag att kommunen ska undersöker möjligheten att hyra lokaler från privat fastighetsägare fick bifall.

Annons