Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försökte strypa polis

Den 27-årige mannen stoppades av polisen för trafikkontroll. Då misshandlade och hotade han en av poliserna.

Det var vid 13.20 på onsdagen som en polispatrull stoppade 27-åringens bil på Skogsvägen i Fagersta. Enligt polisen stoppades bilen eftersom man visste att föraren saknade körkort.

Både föraren och hans 21-åriga kvinnliga passagerare var enligt polisen aggressiva och när de klev ut bilen blev situationen tumultartad. 27-åringen tog strypgrepp på en av poliserna och slog hennes huvud mot bilen. Han hotade henne också till livet. Samtidigt slog den 21-åriga kvinnan den andra polisen i bakhuvudet. Både mannen och kvinnan sprejades med pepparsprej och kunde sedan gripas.

Polisen som 27-åringen tog strypgrepp på fördes till sjukhus för observation.

- Det är ytterst ovanligt att vi möts av den här typen av våld. Det är allvarligt, inte bara för de drabbade poliserna, utan vi alla blir obehagligt berörda, säger Carl-Gustav Johansson, Fagerstapolisen.

Mannen är nu anhållen misstänkt för försök till dråp, hot mot tjänsteman och grov olovlig körning. Kvinnan misstänks för våld mot tjänsteman, men har släppts på fri fot.