Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Först krasch - sedan körde Hansen fel

Alina Springer fick agera räddare i nöden, Ellinor Frendin kraschade och Cecilia Hansen svängde åt fel håll. Det var minst sagt en händelserik tävling när Fagersta CA:s nya team premiärkörde.

Svåra förhållanden på Östgötaloppet gjorde det knepigt för cyklisterna. Hårda kastvindar på uppemot 20 sekundmeter satte höga krav på cyklingen, och det märkets.

– Det blev rätt mycket vurpor som gjorde att det blev lite konstig körning, säger Fagersta CA:s teamledare Sten-Erik Zettervall.

Ellinor Frendin kraschade och slog sig blodig. Alina Springer blev påkörd och cyklisten som orsakade krocken ramlade och fick ett befarat armbrott. I brist på funktionärer var då Springer tvungen att stanna och ta hand om den skadade cyklisten.

I en annan vurpa hamnade Cecilia Hansen högst upp i högen av cyklister. Sedan satte hon fart och hängde med en utbrytande grupp – fram till ett ödesdigert misstag, då Hansen missade en sväng.

– Jag trampade på och var i mina egna tankar. Då hade de andra svängt redan. Jag fick göra en 180-graderssväng, sedan kom jag inte i kapp. Jag var ouppmärksam, säger hon.

Hansen kom i alla fall sexa i tävlingen. Ida Erngren gled in på sjunde plats.

– Det är mer än godkänt. Jag skulle nästan påstå att det var succéartat som första gången med laget, säger Sten-Erik Zettervall.

Alice Andersson kom in på 16:e plats.

Saga Lindström, som fostrades i Norbergs CK, kom elva med sin nya klubb Uppsala CK.