Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvunna MH370 förblir en gåta – nu avslutas sökandet

Nu avslutar myndigheterna sökandet efter det förvunna flygplanet från Malaysia airlines som mystiskt försvann från radarn i mars 2014.
Anhöriga rasar mot beslutet.

Annons

Myndigheterna i Australien meddelade anhöriga under tisdagsmorgonen att sökandet efter vrakdelar har upphört, rapporterar The Guardian.

– Idag har det senaste sökfartyget lämnat sökområdet under vatten. Malaysia Airlines flight MH370 har inte kunnat lokaliseras i det 120.000 kvadratkilometer stora sökområdet under vatten i den södra Indiska oceanen, skriver myndigheterna i ett email till de anhöriga, enligt tidningen.

Anhöriga rasar mot beslutet och menar att myndigheterna sviker familjerna till de omkomna, enligt Sky News.

– Det måste också komma som ett slag mot alla som har arbetat outtröttligt för att hitta svar och lokalisera planet, säger en anhörig till The Guardian.

Flygplanet försvann från radarn den 8 mars 2014 kort efter att det lyft från Kuala Lumpur i Malaysia. Planet var på väg mot Kina och tros ha störtat med 239 passagerare och kabinpersonal någonstans i Indiska oceanen.

Gåtan med det försvunna flygplanet verkar nu förbli olöst.

Den svarta lådan på planet uppgavs först ha skickat ut signaler vid ett område i havet. Men flygplanets försvinnande blev snabbt en gåta som förbryllade världen.

I juli 2015 hittades en vingklaff på ön Réunion som kom från planet och i mars 2016 hittades en vrakdel vid Moçambiques kust. Men trots att fynden av delarna från planet ansågs vara ett genombrott kunde de inte leda till att planet lokaliserades.

Tillkännagivandet att sökandet avslutas kommer sex veckor innan treårsdagen för planets försvinnande.

Annons