Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fort och fel om förskolenedläggning

Sorgligt besked till barn och föräldrarna på Ängelsbergs förskola inför semestern. Varje ansvarsfull ledning vet att inte lämna liknande besked i samband med ledighet. Att just innan semestern få ett sådant chockbesked är mycket beklagligt. Små barn måste få tid att vänja sig och förberedas inför en så radikal förändring som denna.

Att som förälder få ett besked den 1/7 om nedläggning och att tvingas ge besked om accepterande av ny förskoleplats i Fagersta tre dagar senare den 4/7 är mycket anmärkningsvärt. Ogenomtänkt planeringsmässigt kan väl detta betecknas som. Att sedan erbjuda syskonpar olika förskolor får väl betecknas som ännu mer anmärkningsvärt, högst oprofessionellt och omänskligt. Det är på sin plats att citera Astrid Lindgrens rumpnissar: ”Vofför, vofför gör di på detta viset?”

Backa bandet ordförande Hans Granlund och övriga nämndpolitiker och ge barn och föräldrar rimlig tid att hitta andra lösningar.

En eloge till Jan Johansson (M) som reserverat sig mot beslutet. Jag skulle ha följt hans exempel som Folkpartiets gruppledare och ordförande om jag haft en plats i nämnden. Detta beslut strider mot Barnkonventionen. 

Anita Lilja-Stenholm (FP)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel