Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortkörare tycker att polisen gjorde fel

En mobil fartkamera fångade fortköraren, som körde i 70 på 60-väg. Föraren menar dock att polisen hade ställt upp kameran på ett trafikfarligt sätt och att han därför borde frikännas.

Annons

Fagersta. En man från Fagersta har dömts för att ha kört för fort. Det var i slutet av december som mannen kom åkande i en lastbil vid Fårbo i Fagersta. Han körde 70 kilometer i timmen trots att det bara var tillåtet att köra 60 på sträckan.

Polisen som ställt upp en mobil mätstation vid vägen upptäckte att det gick för fort. Mannen ifrågasätter inte mätresultatet, men han anser att han borde slippa straff. Orsaken är att han menar att polisens mätstation ställts upp på ett trafikfarligt sätt.

Mannen anser att polisen inte ska kunna fälla någon annan för brott när de själva, som han menar, agerat olagligt eller i alla fall olämpligt.

Tingsrätten anser att mätstationen kan ha varit olämpligt uppställd. Men det spelar ingen för hur domstolen bedömer mannens agerande. Han anses skyldig och döms att betala 1500 kronor i böter.

Annons