Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt kritik mot osäker trafiksituation

Övergången vid rondellen på riksväg 68 i höjd med Bergslagssjukhuset är en farlig och otydlig passage som ofta misstas för ett övergångsställe.

Annons

Som Fagersta-Posten skrev om för två år sedan, är övergången vid rondellen i höjd med Bergslagssjukhuset på riksväg 68 osäker.

Stefan Fjällström var en av dem som Fagersta-Posten pratade med då. Han vittnade om dålig sikt och människor som går rakt ut i vägen i tron om att det är ett övergångsställe.

Än har ingen säkerhetsåtgärd vidtagits och Stefan Fjällström menar att det bara är en tidsfråga innan en allvarlig olycka sker på platsen.

– Det där stället är vansinnigt. När jag har gått i närheten har jag sett hur nära det varit att olyckan är framme.

Han har flera förslag på hur den farliga passagen skulle kunna bli säkrare. Bland annat en gångbro eller att de sätter upp ett staket och tar bort övergången.

– En gångbro hade varit bäst. Då slipper folk korsa vägen, och går inte det så vore ett staket bra. Så får man gå över på ett annat ställe.

Han menar också att Trafikverket inte tar det här på allvar och att en förändring måste ske innan det händer en olycka.

– Det är horribelt att det ska behöva hända någonting innan den här övergången åtgärdas. Hur mycket är ett människoliv värt egentligen? undrar Stefan Fjällström.

Läs mer: Svårt för bilister att hinna se gående

Läs mer: Fortkörning bland barn oroar boende

Läs mer: Myndighet nobbar föreningens säkerhetsförslag

Annons