Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förvirrande informationen från Rönnby – Gunnstedt om nästa säsong: "Det är inte alls klart med någonting"

Rönnby skickade ut ett pressmeddelande om att tränarduon Jimmy Gunnstedt och Karolina Widar har förlängt över kommande säsong.
Men Gunnstedt själv verkar inte veta om detta.
– Det är inte alls klart med någonting, menar den meriterade innebandytränaren.

Annons

Natten till onsdagen skickades ett pressmeddelande ut från Rönnby Tigers ordförande Hannu Högberg. Enligt informationen där har klubben förlängt avtalet med tränarduon Jimmy Gunnstedt och Karolina Widar – över säsongen 2017/2018.

"Tränarsamarbetet mellan Karolina Widar och JimmyGunnsted fortsätter 2017/18. Superligateamet som Karolina och Jimmy lett under säsongen har utvecklats enormt och det talangfulla lagets sikte är riktad mot än högre mål kommande säsong. Än är dock säsongen 2016/17 långt ifrån över. SM-slutspel väntar mot svenska mästarna Pixbo Wallenstam med en första match på fredag och så kvartsfinal två hemma i Västerås och Bombardier Arena på söndag", står det i pressmeddelandet.

Men när VLT når Jimmy Gunnstedt på onsdagen är det med stor förvåning han svarar på frågorna:

– Det är inte alls klart med någonting. Jag har först och främst fullt fokus på SM-slutspelet. Huruvida Karolina är klar kan du höra av dig till henne om, säger Jimmy Gunnstedt.

Tränarduon tog inför den här säsongen över ansvaret att leda Rönnby i SSL. Jimmy Gunnstedt och Karoilna Widar fick då ett helt nytt lag att arbeta med. Under säsongen har duon fått ihop den nya gruppen på ett bra sätt, vilket belönats med en plats i SM-slutspelet som inleds nu på fredag med bortamatch mot Pixbo.

VLT har sökt ordföranden Hannu Högberg, som skickade ut pressmeddelandet, och sports managern Bo Hägglöf, utan framgång.

Under onsdagseftermiddagen gick Rönnby Tigers i alla fall ut på sin facebooksida och meddelade att Karolina Widar är klar för nästa säsong.

Fakta om Rönnbys meriterade tränarduo

Karolina Widar

Meriter: 3 SM-guld och 4 VM-guld. Årets spelare: 2004/05, 2005/06. Främsta landslagsspelaren på damsidan med 108 matcher.

Jimmy Gunnstedt

Meriter: 1 VM guld, EM guld 1994, SM Silver 1991 och SM brons 1998Årets back 1998.

Karolina Widar har tränat Rönnby tillsammans med Jimmy Gunnstedt den här säsongen.

Jimmy Gunnstedt blev förvånad när han fick höra uppgifterna om att han var klar även för nästa säsong.

Annons