Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allsvenska topplaget dominerade på Ringvallen – BK30 utslagna ur Svenska cupen

Det var aldrig något snack när Eskilstuna United gästade Ringvallen för Svenska cupen-spel.
Den allsvenska tabelltrean gjorde processen kort med BK30 och vann enkelt med 6–0.

Annons

Christa Neary hade den tuffa uppgiften att i första halvlek ställas mot Eskilstuna vindsnabba ytter Fiona Brown.

För en vecka sedan var BK30 fullständigt överlägsna när de i finalen av Widerlöv Cup besegrade division 1-klubben Gideonsberg.

Tuffare blev det dock när den tredje omgången av Svenska cupen kom till Ringvallen och plockade med sig allsvenskans just nu tredje bästa lag, Eskilstuna United, som motståndare.

Gästerna visade tidigt att de inte var här för att spela av någon match och på förhand hade plockade med sig segern hem. Det var gasen i botten från första domarsignal som gällde.

Hade det inte varit för BK30-målvakten Jonna Böckerts fina spelförståelse så hade Unitedanfallarna kunnat rinna igenom både en, två och tre gånger redan under de första tio minuterna.

Efter det repade BK30 mod men det var en allt för ensam Marie Segerholm som tvingades jaga den rutinerade Eskilstuna-backlinjen i hopp om en vunnen boll.

BK30 sjönk djupare och djupare ner i försvarsläge och när skotskan Fiona Brown skickade in ett inlägg mot första stolpen på Mimmi Larsson så var det klippt, 1–0 till gästerna.

2–0-målet dröjde ytterligare tio minuter och den gången var det Ingrid Schjelderup som kom upp högst på en av många hörnor i den första halvleken och knoppade in den utökade ledningen till den allsvenska tabelltrean.

Den andra halvleken var en kopia av den första, möjligen att BK30 inledde med att sätta aningen högre press på sina motståndare men resultatet var mer eller mindre detsamma.

Eskilstuna dominerade bollinnehavet och Cajsa Åkerberg kunde sätta 3–0 54 minuter in i matchen. När gästerna sedan stoppade in landslagsmeriterade Olivia Schough efter drygt 60 spelade minuter tog det inte lång tid innan den vindsnabbe yttern presenterat sig.

I 65 minuten speedade hon ifrån Christa Neary, serverade Mimmi Larsson och 4–0 var ett faktum. Larsson gjorde sedan sitt tredje för matchen bara sex minuter senare.

Även Västerås-bekantingen Matilda Plan, bandyspelare i VSK Bandy, hittade nätet när hon efter en hörna hittade fram på den bortre stolpen och nickade in 6–0.

MATCHFAKTA

BK30–Eskilstuna United 0–6 (0–2)

Mål: 0–1 (28) Mimmi Larsson, 0–2 (41) Ingrid Schjelderup, 0–3 (54) Cajsa Åkerberg, 0–4 (65) Mimmi Larsson, 0–5 (71) Mimmi Larsson, 0–6 (81) Matilda Plan

Annons