Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollspampen från Västerås om attacken på svensk fotboll: "Vi kommer jaga er"

Under Svenska Fotbollförbundets presskonferens höll generalsekreteraren Håkan Sjöstrand ett tal där han lämnade en stark hälsning till matchfixarna.
– Vi vill inte veta av er i svensk fotboll, säger Håkan Sjöstrand.

Annons

Fotbollssveriges mäktigaste man, del 1: Sjöstrand om Zlatan-middagarna, bandet till "Vigge" och hoppet om duon i Manchester United: "Vore fantastiskt"

Fotbollssveriges mäktigaste man, del 2: Fotbollspampen om att nästan dö, shoppa med Hodgson – och att vägra dricka alkohol: "Jag dricker Trocadero"

Fotbollssveriges mäktigaste man, del 3: Här är fotbollstoppens skräckexempel i ungdomsfotbollen: "Ta igen sina egna mindre lyckade karriärer"

Håkan Sjöstrand, generalsekreterare i Svenska Fotbollförbundet, i sin villa på Framnäs.

Under Svenska Fotbollförbundets presskonferens på torsdagsförmiddagen kom klara besked från både förbundet, polisen och AIK gällande hur de ställer sig till matchfixningsskandalen.

Läs också: Stormatchen inställd efter försök till matchfixning: "Allvarlig attack mot svensk fotboll"

Fotbollsförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand höll ett starkt tal, där han gav ett budskap "till de som vill förstöra vår fotboll":

– Vi kommer jaga er. Vi kommer jaga er så mycket vi bara kan. Vi kommer göra allt vi kan för att identifiera er och få bort er. Vi vill inte veta av er i svensk fotboll. Ni är inte välkomna, sa Sjöstrand.

Samtidigt valde AIK:s vd Mikael Ahlerup att tacka förbundet och polisen för agerandet, samtidigt som han även skänkte en tanke till fansen.

– Vi har ett antal bussar som vänder. Det är aldrig roligt att ge det här beskedet till supportrarna men vi tror att alla AIK:are i grunden stöttar att vi tillsammans vidtar de här aktionerna, sa Ahlerup.

Även AIK:s sportchef Björn Wesström menade att det är viktigt att spelarna får lugn och ro, samtidigt som han hyllade den spelare som klivit fram med sanningen.

– Vi kan konstatera att vi har spelar ei truppen som är enorm rakryggade med ett enormt civilkurage. Det ska vi ta fasta på, sa Wesström.

Polisen Fredrik Gårdare berättade också att man vill vara öppna med det man kan berätta om utredningen, men att man samtidigt vill hålla på sekretessen så långt som möjligt.

– Vi vet att när du tar fram de brottsdrabbade i media innebär det en betydligt störres press även på familjen, släkt och vänner, säger Gårdare.

Mer läsning

Annons