Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu går drömmen i uppfyllelse för förre VSK-kaptenen – OP klar för allsvenskan

Annons

Under onsdagen kom beskedet: Förre VSK-backen Oscar Pehrsson blir kvar i Sirius och får därmed chansen att spela allsvensk fotboll. Pehrsson blir i samband med nyheten om förlängning även hyllad på klubbens hemsida.

Oscar Pehrsson blir kvar i Sirius två säsonger till.

"Han kom till Sirius 2013 och har sedan återtåget till Superettan spelat 73 av Sirius matcher." Med en speluppfattning av sällan skådat slag, parat med kyla och intelligens i spelet är han en starkt bidragande orsak till att det är så svårt att få hål på Sirius och därmed till att avancemanget till Allsvenskan blev verklighet", skriver klubben på sin hemsida.

– Hans försvarsspel är stabilt och han är dessutom skicklig i uppspelsfasen, säger tränaren Thomas Lagerlöf. Oscar är en spelare som alltid löser sin roll och som fortfarande utvecklas.

Läs mer: OP jagar allsvenska drömmen

Att få spela allsvensk fotobll är en dröm som går i uppfyllelse för Västeråsaren, det sade han i en intervju med sporten när det blev klart att Sirius, efter den här skulle ta platsen i högsta divisionen.

– Jag har varit på lägre nivå ett tag nu, både med Sirius och med VSK. Att få möjligheten att spela i allsvenskan känns stort, det är en dröm, allsvenskan är ju det största i Sverige, sade OP i slutet av oktober.

Och nu är det alltså klart att Västeråsbacken får förtroendet att stanna kvar i den allsvenska klubben de två kommande säsongerna.

Oscar ser fram emot den kommande säsongen, säger han till klubbens hemsida.

– Jag känner att det ska bli kul att fortsätta resan med Sirius även i Allsvenskan. Vi har ett bra lag som är stabilt nog för att klara oss kvar och förhoppningsvis även för att kunna etablera oss i Allsvenskan på sikt.

Läs mer: Pehrsson kliver upp i allsvenskan med Sirius

Mer läsning

Annons