Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västeråssonen lämnar Holland – mittfältstalangen klar för allsvensk toppklubb: "Glad att allt är på plats"

Västeråsaren Hampus Finndell lämnade holländska Groningen i november.
Nu skriver mittfältstalangen ett fyraårskontrakt med allsvenska Djurgården.
– Jag känner mig väldigt glad att jag fått den här chansen och ser verkligen fram emot tiden här, säger Finndell i ett pressmeddelande.

Annons

Västeråsaren Hampus Finndell har skrivit på ett fyraårskontrakt med allsvenska Djurgården. Foto: DIF Fotboll

I januari 2016 lämnade västeråsaren Hampus Finndell sin dåvarande klubb Brommapojkarna för holländska Groningen, för spel med klubbens U19- och U21-lag.

I november rapporterades det om att Finndell lämnat Groningen och flyttat hem till Sverige, av privata skäl.

– Hampus vill komma närmare familjen av olika anledningar. Han är en jättefin spelare och bara 00:a så jag kan bara konstatera att klubben som hugger på honom kommer bli lycklig, även om han kostar en summa, sa hans rådgivare Per Jonsson då till Fotbollskanalen.

Under onsdagen blev det dock klart med ny klubbtillhörighet för den 17-årige mittfältstalangen. Djurgårdens IF blir nästa klubbadress där han enligt kontraktet stannar i fyra år.

– Jag känner mig väldigt glad att jag fått den här chansen och ser verkligen fram emot tiden här. När Djurgården kom in i bilden så kändes det bra hela vägen och jag är glad att allt är på plats, säger Finndell i ett pressmeddelande.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson kommenterar värvningen av Finndell.

– Vi är väldigt glada att Hampus återkommer till svensk fotboll och i synnerhet att han valt Djurgården. Vi kan erbjuda en bra miljö och vet att Hampus är en väldigt skicklig fotbollsspelare, en av de främsta svenska fotbollstalangerna på senare tid. Nu ansluter han till oss och får utvecklas i lugn och ro. Så det kommer att bli väldigt spännande att följa honom framöver, säger Andersson.

Mer läsning

Annons