Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besviket Sverige utslaget ur U21-EM – föll mot Slovakien efter mardrömsstart

Sverige är utslaget ur U21-EM. Det står klart efter att Sverige förlorat sin sista gruppspelsmatch mot Slovakien. – Vi orkar inte riktigt och har ingen energi, sade Kristoffer Olsson till Kanal 5 efter matchen.

Annons

Det skulle bli ett Europamästerskap som var värt att minnas. Men så blev det inte. EM är nämligen över för Sverige innan det hann börja på riktigt. Efter Sveriges förlust i den sista gruppspelsmatchen mot Slovakien så är nu det svenska U21-landslaget utslaget ur EM.

– Det är otroligt tungt. Vi har varit obesegrade genom hela kvalet. Så slutar det såhär. Vi möter ett jättebra lag som jag tror kan gå långt. Men det är bara synd att det slutar såhär, sade en besviken Kristoffer Olsson till Kanal 5 efter slutsignalen.

Håkan Ericsson lämnar det svenska U21-landslaget efter EM.

Sveriges chanser grusades tidigt i den första halvleken i ett sista försök att greppa ett halmstrå för att få vara kvar i mästerskapet.

Redan efter 5 minuter så gjorde Slovakien 1-0. Ett sömnigt svenskt försvar missade en snabb vänsterhörna från Slovakien och efter ett precisionsinlägg riktat mot bortre stolpen så var underläget ett faktum. Martin Chrien hinner före Linus Wahlqvist till bollen och nickar in 1-0 till Slovakien.

Drygt en kvart senare var det dags för måljubel igen. Anton Cajtoft, som har fått förtroendet i det svenska laget under hela U21-EM, gjorde en fin reflexräddning initialt, men fick kapitulera på returen – Jaroslav Mihalik pricksköt in 2-0 vid Cajtofts högra stolpe från en central position i straffområdet.

I ett försök att förändra matchbilden gjorde Sveriges förbundskapten Håkan Ericsson ett dubbelbyte i halvtid; Melker Hallberg och Pawel Cibicki ut, Niclas Eliasson och Muamer Tankovic in. Men trots att Sverige spelade upp sig i den andra halvleken så gav Håkan Ericssons byte inte önskat resultat.

I den 73:e minuten kom spiken i kistan. Bollen studsade Slovakiens väg och från drygt 20 meter placerades 3-0-målet ottagbart in vid Cajtofts bortre stolpe. Mittbacken Lubomir Satka noterades för målet.

– Kvalitetsmässigt så är dom bättre än oss. Det får man ge dom, sade lagkaptenen Kristoffer Olsson till Kanal 5 efter matchen.

Sverige lyckades alltså inte försvara titeln som man tog hem i Tjeckien för två år sedan.

Håkan Ericsson, som lämnar U21-landslaget efter EM, avslutar alltså sin landslagssejour med två kryss och en förlust.

Annons