Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bomben: Lars Lagerbäck tar över det norska landslaget

Lars Lagerbäck går vidare inom den internationella fotbollen.
Under onsdagen presenterades han som ny förbundskapten för det norska landslaget.
– När vi började prata om det här retade det fotbollsnerven ordentligt, säger Lagerbäck på presskonferensen där han presenterades.

Annons

Lars Lagerbäck presenterades under onsdagen som ny förbundskapten för Norge.

Efter succén med Island i EM i somras har Lars Lagerbäck inte haft något tränarjobb utan har hjälpt bland annat den svenske förbundskaptenen Janne Andersson som rådgivare.

Det ändras nu.

Under onsdagen presenterades Lagerbäck som ny förbundskapten för det norska landslaget där han efterträder Per Mathias Högmo.

– Det finns i botten en fotbollsutmaning. Jag har sagt sedan jag slutade med Island att jag borde vara så smart att jag pensionerar mig men jag har aldrig stängt någon dörr. När vi började prata om det här retade det fotbollsnerven ordentligt. Det känns väldigt spännande att få leda ett norskt landslag, säger Lagerbäck på presskonferensen.

Efter att Lagerbäck för första gången fick en konkret fråga om han var intresserad av att ta över som förbundskapten för ett par veckor sedan har det gått snabbt.

Lagerbäcks kontrakt med det norska förbundet sträcker sig till att börja med till och med 2019 där det tydliga målet är att kvalificera sig för EM 2020.

Nils Johan Semb, ordförande i det norska fotbollsförbundet, var klart nöjd över att kunna presentera Lagerbäck under onsdagen.

– Lars har varit vårt förstaval. Han är närmast expert på förbundskaptensjobbet. Jag är otroligt glad och stolt över att vi i dag kan presentera en man med sju slutspel och 18 års erfarenhet som förbundskapten. Situationen i VM-kvalt är krävande, men vi kan fortfarande gå först. Huvudmålet är ändå EM 2020, och i Lars får vi en landslagschef som har stått inför avgörande kvalmatcher otaliga gånger, säger Semb i ett pressmeddelande.

Första uppdraget för Lagerbäck blir VM-kvalmatchen mot Nordirland 26 mars.

Lagerbäck hade ett kontrakt med det Svenska fotbollförbundet när Norge kom med ett erbjudande.

– Jag vill också säga här att jag vill tacka Svenska fotbollförbundet. Jag hade tills i går ett kontrakt med dem med en ömsesidig klausul att vi kunde säga upp det. Jag pratade i går med generalsekreteraren (Håkan Sjöstrand), Janne (Andersson) och Peter (Wettergren) och de tyckte det var helt okej att vi bröt det direkt, säger Lagerbäck.

Annons