Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bekräftat: Förre ÖSK-spelaren klar för Västerås SK: "En rutinerad och meriterad spelare"

VSK har tidigare värvat Emir Smajic och Caros Gaete Moggia. Nu har klubben även gjort klart med Illir Berisha – som tidigare har representerat Örebro SK i allsvenskan.

Annons

Ilir Berisha är klar för Västerås SK. Han kommer närmast från Albanien och Flamutari Vlorë i den inhemska högstaligan. Han har tidigare representerat både Örebro SK och Gefle IF i allsvenskan. Det blev 7 matcher i Gefle IF säsongen 2015 innan han flyttade till Albanien.

– Det känns bra, jag ser fram emot att hjälpa VSK uppnå de mål man har satt upp. Det är rätt beslut att återvända hem efter 1,5 år utomlands. Albanien var ett bra läge just då och jag valde det för att utmana mig själv också. Det är en bra liga och jag tar med mig erfarenhet och kultur, säger Ilir Berisha till Västerås SK:s hemsida.

Förre ÖSK-spelaren är klar för Västerås SK.

Ilir Berisha nämner själv två tydliga anledningar till varför han skriver på för Västerås SK. Dels är hans fru från staden – och dels gillar han det projekt som VSK presenterat för honom.

– När jag fick höra om VSK och projektet här så kändes det rätt. Lägger man till delen med familjen så kopplas allt samman och pusselbitarna faller på plats. Min fru är också höggravid och det var ingen tvekan om att hon ska föda här.

Klubbchefen i Västerås SK, Michael Campese, beskriver värvningen och truppsituationen såhär.

– Målsättningen var att hitta en rutinerad och meriterad spelare som spelat i Allsvenskan och Superettan i varje lagdel, och Berisha är sista pusselbiten kring den delen. Det föll sig bra att hans fru är från Västerås och att de kände för att flytta hem. Han har gjort drygt 30 matcher i Allsvenskan och är en stor, stark och stabil mittback med landslagsmeriter i Kosovo. Totalt har vi fått in fem spelare nu och det här inte bara en satsning för hösten utan även framåt då vi skrivit minst 1,5 årsavtal med dessa nya spelare, säger Michael Campese till klubbens hemsida.

Mer läsning

Annons