Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chanko la skorna på hyllan i VSK – nu klar för tränarjobb i turkiska andraligan

Louay Chanko skrev på för VSK inför den här säsongen men tvingades sluta på grund av knäproblem.
Nu blir han tränare i Eskisehirspor i den turkiska andraligan.
– Jag har alltid drömt om att jobba med sådant, jag har alltid velat bli tränare, säger han till fotbolltransfers.com.

Annons

Efter två SM-guld, ett cupguld, nio landskamper för Sverige och Syrien, spel i Grekland och Danmark skrev den 37-årige mittfältaren på för Västerås SK inför den pågående säsongen efter fem år i Syrianska.

Tiden i VSK blev däremot inte som planerat då Chanko drogs med knäproblem som till slut fick honom att ta beslutet att lägga skorna på hyllan för ett par veckor sedan.

Sedan dess har han varit i den turkiska klubben Eskishirspor som spelar i den turkiska motsvarigheten till Superettan, efter att vännen Erkan Zengin under flera år försökt få Chanko att flytta ned till Turkiet.

I Eskisehirspor har han haft hand om laget i väntan på att klubben skulle hitta en ny huvudtränare.

– Jag har haft om laget under tiden och fått mycket ansvar. Jag har lagt upp träningen i tio dagar och även fått hjälp av både Erkan och en annan rutinerad spelare i laget. Förra veckan ledde jag laget i en träningsmatch mot storklubben Galatasaray. Det en jättefin utmaning som jag fått och en perfekt start. Och den starten hade jag inte kunnat få utan Erkan. Jag är väldigt tacksam mot honom, säger Chanko till fotbolltransfers.com.

Klubben har nu hittat sin nye tränare, men Chanko blir kvar i laget som en del av tränarstaben. En roll han länge drömt om.

– Vad gäller både fotbollsbiten och allt runtom kring, fansen, arenan, träningsanläggningen… det är något som man måste se med egna ögon. Det är rätt stort det här och det är kul att vara tillbaka i eliten. Det är en ganska stor klubb och jag vill ge allt och ge något tillbaka till både klubben och Erkan, säger Chanko.

Och Chanko har fått några specifika områden han ska fokusera på i sitt tränaruppdrag.

– Jag kommer att jobba mycket med den taktiska biten, exempelvis hur vi ska börja med vår presspel, hur vi ska försvara oss, hur vi ska utnyttja motståndarnas svagheter och så vidare.

För Plus-kunder: Ström: "Han är sommarens bästa värvning – VSK får in ett monster i luftrummet"

För Plus-kunder: Så fyndade VSK spetsvärvningen – passade in perfekt: "Blev ett lyckokast"

För Plus-kunder: Mjällby "visste inte" vem han var – nu är mittbacken klar för VSK Fotboll

Mer läsning

Annons