Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya Vigge-uppgifter: VSK och Benfica överens – så många miljoner får klubben vid United-försäljning

Vinterns följetong är Victor Nilsson-Lindelöfs eventuella övergång till Manchester United och hur många miljoner Västerås SK då skulle få.
Nu skriver Sportbladet att VSK och Benfica är överens – en försäljning ska ge klubben 50 miljoner kronor.
– Nu när vi är på samtalsfot med Benfica vill jag inte uttala mig om det här, säger VSK:s ordförande Bengt-Åke Nilsson till Sportbladet.

Annons

Läs också: Förbundets stöd – hjälper VSK i tvisten med Benfica: "Är jättemärkligt"

Victor Nilsson-Lindelöf.

I december rapporterades Victor Nilsson-Lindelöf vara klar för en övergång från Benfica till Manchester United. En affär som skulle ge Västerås SK sammanlagt nästan 100 miljoner kronor tack vare olika klausuler.

Sedan dröjde affären och det rapporterades bero på att Benfica försökte förhandla ner just de klausulerna.

Nu rapporteras klubbarna vara överens och den tidigare nämnda tvisten ska man ha dragit ett streck över. Det skriver Sportbladet.

Men från klubbhåll vill man avvakta med att kommentera tills något är klart och officiellt.

– Det dröjde länge innan vi över huvud taget kom i kontakt med Benfica. När vi är på samtalsfot med dem vill jag inte störa, säger Bengt-Åke Nilsson till Sportbladet.

Lösningen ska enligt deras uppgifter se ut som så att Benfica betalar tre miljoner euro till VSK oavsett om Vigge stannar eller säljs. Går han till United ska klubben också få en miljon euro till och utöver det rätt till solidaritetsersättning, som ligger på mellan sju och åtta miljoner kronor, om prislappen motsvarar försäljningsklausulen på 300 miljoner kronor.

Allt som allt innebär det här knappt 50 miljoner kronor till VSK för Nilsson-Lindelöf. En lukrativ affär, men bara hälften av vad de rapporterades få från början.

Men kommer mittbacken gå till United då? För en dryg vecka sedan slog tränaren José Mourinho fast att klubben inte tänker värva någon ny mittback. Så fortsättning följer.

Mer läsning

Annons